Teatru rapid - teatru cu sunete

Daca ai nevoie de o sceneta rapida la care sa participe cat mai multi copii, iata o reteta: teatru cu sunete. Poate participa toata clasa sau un grup de copii. Il poti organiza cum vrei: cu un cititor / povestitor si mai multi actori, cu mai multi cititori / povestitori, doar cu actori care sunt si povestitori. 1. Textul - Compui un text pe ce tema vrei. Acum, in iarna, se potriveste tema Craciunului, asteptarea sau cautarea cadourilor, intalnirea cu Mos Craciun, de vorba cu renii mosului... Acesta e un teatru care se bazeaza mult pe elementul surpriza, pe sunete, pe mimica. Realizezi un text in care sa integrezi cat mai multe sunete ce pot fi produse sau imitate de catre copii. 
2. Poate fi un tip de activitate pentru consolidarea verbelor si a interjectiilor.

3. Sunetele - Incearca sa te gandesti la cele mai amuzante sunete, la unele surprinzatoare, la unele ce pot fi realizate cu obiecte diferite - clopotei, betisoare, pungi fosnitoare, ziare ce pot fi rupte, jucarii care scot sunete, dar si sunete ce pot fi produse prin batai din palme, din picioare, tropait, alergat, mieunat, sforait... 

4. Cititorul / povestitorul - Daca e o clasa mica, atunci poti avea un cititor care sa lectureze textul in timp ce ceilalti scot sunete. Daca e o clasa mai mare, poti avea un povestitor, care sa nareze liber. Daca vrei sa implici mai multi copii, alege mai multi cititori / povestitori si fiecare sa se ocupe de un fragment. 

5. Participarea - Teatrul cu sunete necesita ceva pregatire si exercitiu, dar poate fi realizat in 2-3 zile deoarece e amuzant si antrenant, iar actorii trebuie sa fie mereu atenti unii la altii. Activitatea se bazeaza si pe spontaneitate, dar si pe sincronizarea povestitorului cu actorii. 

Fiti creativi.
Ema 

Etichete: , , , , , ,