Calendar cu activitati

Azi am rascolit prin cutia cu amintiri, adica prin clouding si am gasit muuuuulte poze pe care nu le-am postat. Cred ca din lipsa de timp am tot amanat publicarea lor. Dar va prezint azi un model de calendar pe care l-am folosit la clasa pregatitoare acum 5 ani (acum 5 ani!).


Am desenat calendarul pe o coala alba de hartie. Pe margini aveam plicuri colorate cu sarcini. In fiecare zi, la intalnirea de dimineata un copil (mereu altul) lipea un fulg pentru ziua respectiva. Desigur ca discutam despre zilele saptamanii, despre ce zi e azi si ce va fi maine, ce data e...
Pentru calendarul de noimebrie am scris in fiecare zi data. Puteti folosi calendarul si pentru orele de matematica, pentru a numara crescator si descrescator. 


Plicurile contineau litere (copiii alegeau o litera si spuneau cuvinte care incepeau cu litera respectiva sau care contineau litera), cu numere (pentru fiecare numar inventam exercitii orale - care sunt vecinii, spune un numar cu 1 mai mare, cu 1 mai mic...). In plicul cu noutatile copiii strecurau etichete cu numele lor, doar cei care aveau noutati de spus; e un bun prilej pentru exersarea scrierii numelui si un moment lasat la latitudinea copiilor - doar cine vrea isi prezinta noutatile. In plicul cu surprize seaflau ghicitori, poezii, framantari de limba, probleme simple de matematica sau de logica.
Legam fiecare calendar de tema sau de litera pe care o aveam. In noimebrie vorbeam despre aligatori si litera a. 
Cred ca acestea sunt calendare pe care le puteti folosi si la scoala si acasa. Sunt usor de realizat (aveti nevoie de rigla, creion si creioane colorate) si le puteti personaliza in functie de anotimp sau de starea momentului. 

Sper ca va sunt de folos.

Ema 

Etichete: , , , , , ,