La scoala in Franta - agenda cu teme

Va prezint azi o idee si imi pare rau ca nu am avut eu inspiratia asta: agenda cu teme.


Agenda cu teme e chiar o agenda. Scoala nu spune de care sa cumperi, daca sa fie datata sau nu. Pur si simplu o agenda. Aceasta cumparata de noi e impartita pe zile - toate zilele de luni, de marti ..., marcate cu culori. Copiii isi scriu in agenda temele pentru fiecare materie, pentru ziua pentru care le au de facut. 


Agenda sta tot timpul in ghiozdan. Temele de mate nu se scriu in caietul de mate, temele de franceza nu in caietul de franceza, ci toate in agenda pe zile. Mi se pare o idee minunata de organizare. Ii invata pe copii sa isi noteze lucrurile importante, sa tina o evidenta, sa consulete mereu agenda, sa planifice, sa verifice. 


Pe langa agenda, copilul mai are un caiet de corespondenta in care sunt notate sau lipite foile cu anunturi. Pentru fiecare instiintare, parintele trebuie sa semneze ca a luat la cunostinta. La fel pentru fiecare fisa, tema, sarcina. Semnam ca sa aratam ca stim ca scolarul nostru are de invatat o poezie, aratam astfel ca stim ca a luat o nota etc. 
Revenind la agenda, oare vi se pare o idee buna si aplicabila in Romania? De la ce varsta / clasa ati folosi o astfel de agenda pentru a nota temele? Sau poate aveti deja una? Sau poate aveti un alt sistem de organizare? 

Ema 

Etichete: ,