Proiect la stiintele naturii - animale

Proiectul s-a desfasurat pe parcursul unei luni intregi. Copiii au primit ca tema un proiect in care sa realizeze o comparatie intre 2 animale sau sa prezinte viata unui animal ce li se pare interesant. Ei au lucrat acasa si saptamanal ne-au prezentat realizarile si progresele. Desi eu am insistat ca textul sa fie cat mai succint, se vede ca unii au scris mult. Cred ca i-a prins proiectul acesta.


Subiectele propuse - Viata animalelor, cum se inmultesc, cum se hranesc, unde traiesc si cum s-au adaptat, asemanari si deosebiri, curiozitati.


Ne-am intins cu aceste proiecte o luna de zile pentru a nu ii incarca pe copii cu sarcini suplimentare prea dese si pentru a le lasa timp sa isi caute informatiile si sa se organizeze in ritmul propriu. Acesta a fost un proiect realizat in intregime acasa. Au avut si sprijinul parintilor, dar pentru ca mereu am insistat ca elevii sa se descurce singuri, stiu ca o parte din proiectele lor sunt decizii pe care chiar ei le-au luat. 


Ma bucur daca au avut si sprijin din partea parintilor. Invatarea poate avea loc si acasa, iar copiii trebuie sa stie cand si cui sa ceara ajutor. 


Urmatorul proiect de acest fel se va desfasura la scoala si ei vor avea ocazia sa realizeze ceva asemanator singuri. Poate un proiect de grup. 


Toate proiectele sunt expuse pe holul scolii, in dreptul clasei noastre. Le-am lipit pe perete la nivelul copiilor. In fiecare pauza copii de la alte clase se opresc si citesc, comenteaza, compara si acest lucru mi se pare minunat. Voi ce proiecte realizati? 
Ema

Etichete: , ,