10 activitati cu cifrele romane

Copiilor le-a placut acest capitol dedicat cifrelor romane. Pentru ca am combinat activitatile diferitelor discipline, intelegerea a fost mult facilitata, iar invatarea mai placuta. Am folosit si o parte din fisele si jocurile pe care le-am strans in cartea mea cu cifre romane, carte cu 42 de pagini pe care o puteti cumpara AICI. In carte gasiti si alte jocuri si exemple, ea adresandu-se si clasei a 3-a si clasei a 4-a.


Iata cu ce ne-am ocupat toata saptamana:

1. Filmul Dacii, in regia lui Sergiu Nicolaescu - Un film perfect pentru a intelege cine au fost dacii si romanii (am lasat la latitudinea parintilor de a selecta sau nu secventele, deoarece filmul contine multe scene de razboi)

2.Regulile folosirii cifrelor romane - Deoarece in clasa a 3-a se invata doar cateva simboluri, intelegerea se face treptat si totul a devenit un joc. Am folosit la un moment dat postere pe care chiar eu le-am realizat.


3. La ce folosim numerele romane - Impreuna cu copiii am stabilit la ce utilizam azi scrierea cu cifre romane. S-au adunat multe idei. Am si un poster realizat de mine. Il gasiti in cartea mea cu cifre romane. 

4. Mate despre mine cu cifre romane - Fisa de completat: Scrie cu cifre romane cati dinti ai, ce numar porti la pantofi, cati prieteni ai... O gasiti tot in cartea mea cu cifre romane. 

5. Coif roman - Inspiratia mea aici www.firstpalette.com6. Organizare - Mind Mapping - O carte flip - flap cu cifre romane. 7. Coronita cu lauri - Doar din hartie. La anul incercam cu frunze de dafin. 8. Jocuri - de memorie si un fel de puzzle. Activitate pe echipe.9. Bucataria copiilor - Salata romana cu fasole - O posibila reteta AICI

10. Jocuri pe tableta - Roman Numerals si Roads of RomeEma 

Etichete: , , , , , ,