In loc de buchetul de flori

Dragi parinti,

Vacanta mare e intotdeauna prea mica, insa eu abia  si astept sa inceapa scoala cu-adevarat, sa vina copiii, sa povestim, sa invatam in joaca tot felul de lucruri. Am pregatit clasa, voi aranja bancile, voi sorta cartile si voi pregati o planificare frumoasa si jucausa. Doar ma stiti. Scoala e un joc serios. 


Abia astept sa ne intalnim in 14 septembrie. Cu unii dintre copii m-am mai intalnit in aceasta vara, insa prima zi are intotdeauna farmecul ei. Va fi freamat, zumzet, va fi agitatie, vor fi chicoteli si strigate si eu ma voi minuna de fiecare cat a crescut. 


Vreau sa va rog sa nu imi aduceti flori la inceput de an scolar. Mi-s dragi florile, mi-s foarte dragi. Mi-s dragi toate plantele. Doar stiti ca ne-am facut gradina in curtea scolii si nu ratam nicio primavara fara a planta seminte. De vreo 2 ani tot va rog insa, la fiecare eveniment, sa nu-mi aduceti 32 de bucehte de flori. Sunt prea multe. Buchetele sunt viu colorate si hartia le fosneste frumos. Dar tot nu-mi aduceti 32 de buchete. Pentru ca 32 de buchete inmultit cu cel putin 30 ron inseamna 960 ron. Sunt prea multi bani pentru cateva ore de frumusete florala. Stiu ca e un obicei si stiu ca multi parinti isi spun: Cum sa se duca copilul cu mana goala? Dar nu, nu vine cu mana goala. Sa stiti ca nu-i asa. Vine cu zambetul, cu nerabdarea, cu ghiozdanul lui de vise. Stiu ca unii spun razand ca nu asteapta sfarsitul vacantei, dar ii vad eu in prima zi cum se bucura ca ne vedem cu totii, le vad visele licarindu-le in ochi, le vad nerabdarea cum le clocoteste in ghiozdan ca in povestile cu magie. 


Nu, nu-mi aduceti 32 de buchete. Inseamna cel putin 960 ron. Pastrati banii. Banii ne-ar prinde bine sa ne cumparam anul acesta manuale. Da, din pacate da, ne-ar trebui  manuale noi, frumoase, stralucitoare, actuale; macar unul de mate si unul de romana. Nu mai vorbesc de stiinte, de educatie civica. Lasati, ne descurcam noi cumva la celelalte. Da, invatamantul e gratuit, insa vedeti, anul acesta ... asa s-a intamplat. Da, asa s-a intamplat si anul trecut. Ei, noi sa fim sanatosi. Sa vina copiii la scoala cu drag si cu zambet pe fata. Politetea si recunostinta stau in sufletele lor. 


Daca nu doriti sa achizitionam manuale noi, nu e nimic. Dar tot nu-mi aduceti 32 de buchete extraordinare de flori. Cu 960 de lei am putea cumpara o multime de tuburi de lipici, foarfece, hartie colorata, multa hartie colorata, sclipici, creioane grafice si creioane colorate.... O, stiti cat de multe am cumpara! Pentru copii. Sa puna ei sclipici pe toate lucrarile de la arte vizuale. Si Fimo sa ne cumparam, toate culorile. 


Si sa coloreze ei frumos toate povestile pe care le vom citi. Si sa mestereasca ei toata ziua casute 3D din hartie colorata si jocuri serioase de inmultire, exact ca acesta din imagine:


Da, va astept cu drag la scola. Trimiteti copiii cu toate zambetele si cu toate ideile lor creative. 
Luni, 14 septembrie 2015. 

Ema 

Etichete: