Ti-ai umplut galeata azi?

(Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Vei plati acelasi pret pentru carti daca vei cumpara apasand pe linkurile din postarea mea sau daca vei cumpara direct din libraria online.)

In lipsa unor manuale proaspete pentru clasa a II-a, am decis sa abordez cateva texte care sa aiba un rasunet in mintile copiilor, dincolo si mult departe de clasicele naratiuni despre toamna si prima zi de scoala. Primul dintre aceste texte este: Ti-ai umplut galeata azi ?

Textul original apartine lui Carol McCloud, iar cartea se numeste Have You Filled Your Bucket Today?  Poti cumpara cartea de pe BooksExpress apasand pe titlul de mai sus. Eu am adaptat putin textul pentru a se potrivi subiectelor ce doresc sa le abordez in aceste zile.
Cât e ziua de lungă, fiecare poartă o găleată invizibilă. Dar ce să pui în ea? Fructe și legume pline de vitamine? Periuța de dinți și pasta? Zăpadă? Nu!
Găleata aceasta invizibilă are un singur scop: să  ții în ea gândurile bune, cuvintele frumoase și sentimentele minunate. Dacă  ești bucuros, găleata ta e plină.
Dacă ești trist, găleata ta e goală.
Dar cum să îți umpli găleata? O umpli atunci când ești politicos și prietenos sau când ajuți pe cineva. Dar știi că poți goli găleata cuiva? Da! O golești atunci când vorbești urât și nu ești atent cu acea persoană. Atunci și găleata ta e goală.
Toată ziua ne umplem găleata sau o golim în funcție de felul în care ne purtăm. Spune colegului un cuvânt frumos și vei vedea cum îți zâmbește. Asta înseamnă ca i-ai umplut găleata.
La sfârșitul zilei întreabă-te:

-Am o găleată plină? Am umplut găleata cuiva astăzi? 


La abilitati ne-am ocupat fiecare cu cate o galeata. I-am invatat pe copii cum sa realizeze o forma simetrica, apoi ei au fost foarte bucurosi sa foloseasca instrumente si lucrusoare pe care anul acesta le au in cutia personala: capsator, perforator, ochisori mobili, banda adeziva.


Ti-ai umplut galeata azi?

Puteti achiziona cartea Have You Filled A Bucket Today? de pe site-ul Books Express. Daca apasati pe titlul cartii veti fi directionati in libraria online.

Ema 

Etichete: , , , , ,