Povestea frunzelor - portofoliu

"S-a desfacut din mugur intr-o dimineata calda a inceputului de primavara." Asa incepe Emil Garleanu povestirea sa "Frunza" de la care am pornit eu in a propune copiilor primul lor portofoliu din acest an. Doar ca noi am inceput povestea toamna :)
Puteti descarca paginile cu coperta si temele propuse AICI Coperta e realizata din hartie colorata pe care copiii au adaugat o eticheta cu titlul. Descarcati documentul PDF in calculatorul vostru. Nu il puteti modifica, insa dupa modelul meu puteti realiza unul cu ideile voastre.Am gandit portofoliul ca o abordare integrata si am propus copiilor activitati diverse: citire, transcriere, compunere, povestire, experimente, lucru manual, cautare in enciclopedie, stiintele naturii. Iata mai jos un desen dupa povestire.


Tipuri de frunze.


De ce e frunza bucataria plantei?


Scriere imaginativa.


Frunze presate.

Desi pentru fiecare tema am avut termene stabilite pana la sfarsitul lunii octombrie, am constatat azi ca multi scolari isi realizasera jumatate din teme.
Ce am mai gasit prin portofolii:


Beatrice si-a lipit pe coperta o poza dragalasa cu ea printre frunze. Suuuper.


Raluxca a realizat un desen tip puzzle. E dupa linia din mijloc. Si vedeti sagetica aceea ce arata spre frunza care tocmai se deschide?


Mara - desen secvential pe o pagina.


Bogdan - o poezie scrisa de el.


Ilinca (Enciclopedica) a scris poezia de mai jos.


Tot Ilinca a tras cu ochiul prin bucataria frunzelor.


Yasmina a realizat un desen puzzle, pe 3 foi - sus e noapte, la mijloc e primavara, jos e toamna. Ce poate fi mai frumos?!Toamna frumoasa sa aveti.

Ema 

Etichete: , , , , , , ,