100 zile de scoala

In 28 februarie s-au implinit 100 de zile de scoala (fara sambete si duminici, fara vacante si sarbatori). Pentru fiecare zi de scoala am lipit cate un cerculet pe o omida uriasa ce a crescut zi de zi - aceasta a fost o activitate realizata zilnic la calendarul zilei. Am dedicat sarbatorii a 100 zile de scoala 2 saptamani, realizand o unitate de invatare completa, integrata, ce s-a rotit in jurul numarului 100 si a furnicilor.
In prima saptamana am citit copiilor o carte despre 100 de zile de scoala -  100th Day Worries (click pe titlu pentru a o vizualiza sau cumpara de pe site).


Cartea prezinta modul in care o fetita incearca sa adune 100 de obiecte. E amuzanta, usoara, are poze frumos colorate si copiii s-au distrat ascultand-o.Pornind de la aceasta carte, am propus un proiect: fiecare va aduce la scoala 100 de obiecte. unii au adus cereale, altii betisoare, altii nasturi sau margele. Unii le-au lasat asa cum erau, altii le-au impartit frumos in pungi, altii au realizat lucrari elaborate. Iata mai jos unele dintre ele:

Beatrice a lipit (ajutata de mama, inseamna ca a fost munca de echipa iar ele doua au petrecut un moment frumos impreuna) 100 de pestisori. 


Casiana a lipit 100 de poze cu pisici si flori. I-a luat ceva timp, insa a spus ca a realizat totul singura.


In a doua saptamana mi-a fost de ajutor o carte pe care o indragesc foarte mult:  One Hundred Hungry Ants (click pe link pentru a o vedea sau cumpara de pe site).

Pornind de la aceasta carte, am realizat Lectura, Dezvoltare personala, Matematica si Abilitati practice. La lectura copiii au audiat cartea, apoi am povestit/ analizat/ dezbatut, iar ei si-au desenat propria carte cu 100 de furnici. La matematica am numarat cele 100 de furnici si le-am impartit asa cum sunt ele prezentate in carte (+ munca de echipa, organizare, analiza, gasirea unor solutii pentru ca toate furnicile sa incapa...)
La abilitati practice am vorbit despre Pointilism. Ne-am amintit ca am mai realizat lucrari folosind numai puncte si le-am aratat doua lucrari de pe internet ce le-au placut mult:

  

Apoi... la fapte: copiii au pictat pe cele 100 de furnici flamande. Abordarile au fost diferite. 


Spor la numarat 100.

Ema 

Etichete: , , , , , ,