Cum sa desenezi un urs

Cu ocazia ... literei U, cu ocazia vreunei vacante, a unui minut liber sau fara nicio ocazie, hai sa desenam un ursulet. Printati formatul PDF si dati-l copiilor. Ei pot lucra in grup sau singuri. Daca stiu sa citeasca, atunci se descurca singuri sa descifreze pasii. Daca nu, desenul se poate realiza numai cu cercuri, un triunghi si o linie curba. Poate va e de ajutor si la figurile geometrice. Puteti desena mai multi (copiii mei, in special Nicoleta, Ioana, Raluca ... faceau mereu cate o familie), de diferite marimi, ii puteti decupa, lipi pe alte materiale. 


Puteti descarca formatul PDF - AICI - Cum sa desenezi un urs

Desenul etapizat ii ajuta pe copii sa isi stabileasca niste pasi, niste momente, sa descompuna o imagine, sa ii vada partile componente. Sunt sigura ca unii va intreaba cum se deseneaza ... sau va spun ca nu stiu sa deseneze. Desenul pe etape ii poate ajuta. 


Daca realizati ursuletul cu copiii vostri si daca vreti, desigur, va rog sa imi trimiteti poze cu desenele voastre. Va rog insa ca in poze sa nu apara si fetele copiilor. Multumesc.

Mormaiti frumos.

Ema 

Etichete: , , , , , , ,