luni, 4 mai 2015

Sistemul solar - planete mobile si desen cu creta

Sistemul solar cu toate planetele lui. Cu mult soare, cu multa culoare, cu tot felul de amanunte, discutii, intrebari.


Ce stiu, ce vreau sa stiu?Desen cu creta colorata pe carton negru. 
Planete mobile atarnate pe sfoara, "rotind" in jurul soarelui galben din farfurie. Urmeaza sectiunea despre zi si noapte. Va tin la curent.PS - Casiana si Daria au compus si un cantec. Asa ... pur si simplu. Despre planete.

Ema

6 comentarii:

 1. Te admir pentru munca la clasa, esti un dascal exceptional! Nu am eu norocul ca fetele mele sa fie educate de asa o invatatoare...

  RăspundețiȘtergere
 2. Vad ca aveti niste farfurii zburatoare la panou, aveti poze mai de aproape? Ce scrie pe ele?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe farfuriile zburatoare sunt trecuti termenii matematici de la cele 4 operatii: Termen + termen = Suma. E o coincidenta ca se afla acolo. La inceput au fost simple forme decupate in jurul termenilor, iar cand am pus desenele cu sistemul solar mi-a venit ideea sa le transform si pe ele sa se integreze in decor.

   Ștergere
 3. As dori si eu versurile de la serbarea despre sistemul solar, de la cantecelul pe melodia "un elefant se legana...", va rog frumos!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maria, nu e o serbare. Fetele au compus cantecul fara o ocazie speciala. In clasa mea copiii se simt inspirati ori de cate ori avem vreun subiect care le place. De aceea au compus cantecul. Nu am versurile. Doar ce se aude pe film.

   Ștergere
  2. Ma referam la "Cantecul despre planete", dar l-am gasit pe net. Multumesc mult pentru raspunsuri si pentru toate informatiile importante pe care ni le oferiti!

   Ștergere